18:30

BK Walldia

Referat: Kornhult/Hishult FF - BK Walldia

KHFF - BKW B-lag 210825

Den sedan tidigare uppskjutna matchen mellan KHFF och Walldia B-lag som skulle spelats på Wallevi spelades nu i Kornhult istället, tur var väl det, när jag körde från Vallberga åskade och regnade det enormt.

BKW trupp: Jocke, Kalle, Noak, Fredrik, Zett, Macke, Simon, Ibbe, Nderim, HP, Kenan, Gustav, Tanne, Buj och Max.

Vädret var fint i Kornhult och det var perfekt fotbollsväder.

Det skulle bli en underhållande match som det verkligen svängde om.

Men det var ganska trög inledningen från båda håll. BKW hade mycket boll men det tog tid innan man kom till avslut.

Hemmalaget har första avslutet efter 8 minuter eller egentligen chans när ett inspel från kanten är väldigt nära att styras i mål, men Jocke i Walldiakassen kan pusta ut.

Några minuter senare är istället MackeP igenom men Jesper Nyman i hemmakassen klarar.
Dagen till ära hade tränare Johnsson fått ta på sig tävlingsdräkten och inta platsen bredvid Noak som mittback.

Takterna sitter i, det visar han när han bryter ett anfall på väg igenom efter 24 min.

Istället tar Walldia ledningen efter 29 min när Noak skarvar in en hörna från höger av Nderim, 0-1.

BKW han knappt glädja sig över ledningen innan hemmalaget kvitterar genom gamle storspelaren Henrik Fridberg.

KHFF hade en hel del i laguppställningen som man sett förr men som fortfarande hänger med, kul att se.

Ställningen 1-1 och nära hemmaledning minuten senare men avblåst för offside. Resten av halvleken är inte Walldias bästa period i matchen kan man säga.

KHFF tar ledningen och Jocke är chanslös när Viggo Andersson lobbar Jocke, klockan står på 38 min 2-1. Walldia skapar ingenting under de sista minuterna av första halvlek så när som ett avslut i yttergaveln av Hannes.

Pausvilan kom lägligt för det vinröda laget, när man sen gick ut till andra halvlek visste man precis hur man skulle lösa det där underläget på 2-1.

Men lösningen kom aldrig till verket innan hemmalaget ökar på sin ledning redan i andra halvlekens första minut med ett närskott av Viktor Ottosson, 3-1 tid 46 min. Det såg inte bra ut för BKW.

Walldia hade så långt i matchen idkat ett kortpassningsspel som inte var så effektivt men plötsligt tar man sig igenom,

först är det MackeP assisterad av Bujar som snyggt reducerar till 3-2 min 50. Tre minuter senare är det kvitterat av Hannes som assisterades av Nderim, 3-3 tid 53 min.

Nu har Walldia verkligen tänt till och spelar fin fotboll…. avbytarna kommer in efterhand.

BKW har vänt matchen från underläge 1-3 till ledning 4-3 på en dryg kvart när Nderim assisterad av Ibbe gör 3-4.

Solen lyser, knotten börjar surra.

Ska Walldia befästa sin ledning eller ska det helblåa hemmalaget komma tillbaka?
Det återstår en halvtimme. Jocke gör en viktig räddning på ett närskott. Walldia håller emot hemmalagets forcering.
Istället blir det Walldia som får sista ordet.

Walldia får en frispark i snäv vinkel till vänster, luringen Bujar överraskarMV och skruvar in bollen, tid 87 min

3-5 och matchen bör vara i hamn. Men det är inte slut innan domaren blåser av.

Ett inlägg av KHFF från kanten styrs i mål- 4-5 och det är reducerat tid 89min.

Men Walldia ska få sista ordet när Hannes fastställer slutresultatet till 4-6 efter ett trollnummer av Tanne på kanten.